Verhoogde Teamprestaties

Een Team om trots op te zijn!

"Dit was nog eens nuttig en bovendien leuk"

In april startte Apotheek Wessels een teamcoachingstraject gericht op het bereiken van verhoogde productiviteit en minder werkdruk. Het lijkt een onmogelijke combinatie.

De eerste teambijeenkomst was daarom best pittig. Er was weerstand vanuit het team. Het heeft de weken daarna wel direct verandering teweeg gebracht. Iedereen dacht na over bestaande gedragspatronen en de gevolgen die we daarmee, onbedoeld, zelf in stand hielden. Door de kleine successen te ervaren was de tweede avond het ijs gebroken. Een gezellige en inspirerende bijeenkomst.

En daarna zie je écht veranderingen in het team. Langzamerhand worden vaker knelpunten uitgesproken en door het team zelf opgelost. Vanuit het team wordt er veel meer initiatief genomen om zelf dingen op te lossen.

Ook is het niet langer 'taboe' om te spreken over productiviteit - naast kwaliteit.

Het is nu makkelijker bespreekbaar dat er niet overal tijd voor is en dat prioriteiten gesteld worden. Het samen oppakken van eigenaarschap voor het beoogde resultaat is geen uitzondering maar dagelijkse praktijk.

Ook bij mezelf merk ik een enorme verandering in het begeleiden van het team. Ik stimuleer de medewerkers het eigenaarschap zelf op te pakken en laat het ook bij hen. Zo zijn we veel meer samen verantwoordelijk voor het behalen van de resultaten.

Natuurlijk zorg ik wel voor de randvoorwaarden, ben enthousiast en geef positieve feedback als ze het eigenaarschap zelf oppakken.

"Een top teamcoaching waar wij én onze klanten nog wekelijks profijt van hebben!"

 

Christa Florax

Apotheek Wessels, Huizen

Terug